Mielec ul. Ossolińskich 1
Tel: (+48) 17 7874703

Logowanie

Artykuły

JADŁOSPIS

 

 JADŁOSPIS

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

30.01.2019 r.

Środa

Parówki z szynki

Chleb wiejski z masłem, pomidor

Kawa z mlekiem (1, 7)

II owoc

Zupa krem z kalafiora z groszkiem ptysiowym, zielenina (1, 7, 9)

Risotto mięsno-warzywne, ogórek kiszony (1)

Kompot owocowy

Kaszka jaglana na mleku z musem owocowym (7)

 

31.01.2019 r.

Czwartek

Zupa mleczna z zacierką

Chleb wieloziarnisty z masłem, miód (1, 3, 7)

II owoc

Zupa z ciecierzycy z ziemniakami, zielenina (1, 7, 9)

Kluski „leniwe” z serem białym i szpinakiem, surówka
z marchewki i jabłka (1, 3, 7)

Kompot owocowy

Bułka grahamka z masłem, kiełbasa krakowska, sałata lodowa, papryka

Herbata z cytryną (1, 7)

 

01.02.2019 r.

Piątek

Chleb razowy z masłem, twarożek ze suszonymi pomidorami i szczypiorkiem

Kawa z mlekiem (1, 7)

II owoc

Zupa pomidorowa z ryżem, zielenina (1, 7, 9)

Zapiekanka rybna z makaronem i warzywami, surówka z kiszonej kapusty, z marchewką i jabłkiem (1, 3, 4)

Kompot owocowy

Chleb wiejski z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem

Herbata owocowa (1, 7)

 

 

04.02.2019 r.

Poniedziałek

Bułka grahamka z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka

Herbata z cytryną (1, 7)

II owoc

Rosół z makaronem, zielenina (1, 3, 9)

Mięso duszone, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty, z ogórkiem kiszonym i cebulką (7)

Kompot owocowy

Chałka z masłem, twarożek owocowy

Kakao (1, 7)

 

05.02.2019 r.

Wtorek

Zupa mleczna z makaronem

Chleb mieszany z masłem, serek naturalny, pomidor (1, 3, 7)

II owoc

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zielenina
(1, 7, 9)

Pierogi ruskie z koperkiem (1, 3, 7)

Jabłko

Kompot owocowy

Wek z masłem, szynka gotowana, ogórek świeży

Herbata owocowa (1, 7)

 

06.02.2019 r.

Środa

Chleb mieszany z masłem, twarożek z awokado, papryka

Herbata miętowa  (1, 7)

II warzywo

Zupa ogórkowa z ryżem, zielenina (1, 7, 9)

Dramstick, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, z marchewką i jabłkiem (7)

Kompot owocowy

Gofry z dżemem owocowym

(wyrób własny)

Kakao (1, 3, 7)

 

07.02.2019 r.

Czwartek

Bułka sezamka z masłem, szynka z indyka, rzodkiewka ze szczypiorkiem

Bawarka (1, 7, 11)

II

Flaczki drobiowe z ziemniakami, zielenina (1)

Makaron z serem białym i miodem, surówka z marchewki i mandarynki (1, 3, 7)

Kompot owocowy

Chleb razowy z masłem, filet z makreli, papryka

Herbata z cytryną (1, 4, 7)

 

08.02.2019 r.

Piątek

Płatki owsiane na mleku

Chleb graham z masłem, ser żółty, papryka (1, 7)

II warzywo

Zupa porowa z zacierką, zielenina (1, 3, 7, 9)

Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z pora, marchewki i jabłka (1, 3, 4, 7)

Kompot owocowy

Kisiel z kawałkami owoców

Wafelek ryżowy (1)

 

11.02.2019 r.

Poniedziałek

Bułka wieloziarnista z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor

Bawarka (1, 7)

II warzywo

Zupa gulaszowa z ziemniakami, zielenina (1, 7, 9)

Naleśniki kakaowe z serem białym i musem owocowym (1, 3, 7)

Kompot owocowy

Chleb słonecznikowy z masłem, sałata lodowa, ogórek świeży, papryka

Herbata owocowa (1, 7)

 

12.02.2019 r.

Wtorek

Zupa mleczna z makaronem

Wek z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem (1, 7)

II owoc

Krupnik z kaszą jęczmienną, zielenina (1, 7, 9)

Spaghetti z mięsem mielonym, ogórek kiszony (1, 3, 7)

Kompot owocowy

Babka piaskowa (wyrób własny)

Jabłko

Herbata owocowa (1, 3, 7)


 

* dopuszczalne zmiany             ** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków  oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta       *** Przy każdym posiłku podane są występujące alergeny

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 

Odwiedzający

Odwiedza nas 15 gości oraz 0 użytkowników.