Mielec ul. Ossolińskich 1
Tel: (+48) 17 586 36 12

Logowanie

Artykuły

JADŁOSPIS

 

 

Jadłospis

Od 11.12.2017 r. do 22.12.2017 r.

  1. DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

11.12.2017 r.

Poniedziałek

Chleb wiejski z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Kawa z mlekiem

 

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Krupnik z kaszą jęczmienną, zielenina

II. Kiełbasa w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z marchewki, jabłka i rodzynek

Kompot owocowy

Alergeny I: 7, 9

Alergeny II: 1

Pizza z serem, szynką i pomidorem (wyrób własny)

Herbata z cytryną

 

 

Alergeny: 1, 7

12.12.2017 r.

Wtorek

Parówki z szynki na gorąco

Wek z masłem, ogórek świeży

Herbata owocowa

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Zupa gulaszowa z ziemniakami, zielenina

II. Makaron z serem białym i startym jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Grysik z musem owocowym

 

 

 

Alergeny: 7

13.12.2017 r.

Środa

Zupa mleczna z otrębami owsianymi

Chleb graham z masłem, miód, pomidor

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Zupa brokułowa z makaronem, zielenina

II. Pieczeń rzymska, ziemniaki, mizeria ze śmietaną i koperkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 7, 9

Alergeny II: 3, 7

Bułka sezamka z masłem, polędwica sopocka, papryka

Kawa z mlekiem

 

 

Alergeny: 1, 7, 11

14.12.2017 r.

Czwartek

Barszcz biały z jajkiem i szynką

Chleb mieszany z masłem, szczypiorek

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Kapuśniak z ziemniakami, zielenina

II. Risotto mięsne, ogórek kiszony

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3

Chleb wiejski z masłem, twarożek owocowy

Kawa z mlekiem

 

Alergeny: 1, 7

15.12.2017 r.

Piątek

Zupa mleczna z ryżem

Chleb mieszany z masłem, ser żółty, papryka

 

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Zupa szpinakowa z zacierką, zielenina

II. Ryba po meksykańsku, ziemniaki, surówka z pora, marchewki i jabłka

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 7, 9

Alergeny II: 1, 4, 7

Chałka z masłem, dżem owocowy 100%

Kakao

 

 

 

Alergeny: 1, 7

18.12.2017 r.

Poniedziałek

Płatki owsiane na mleku

Chleb graham z masłem, serek śmietankowy, rzodkiewka

 

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Zupa ziemniaczana, zielenina

II. Gulasz, makaron pełnoziarnisty, ogórek kiszony z jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Chleb wiejski z masłem, polędwica sopocka, pomidor

Bawarka

 

 

Alergeny: 1, 7

19.12.2017 r.

Wtorek

Chleb razowy z masłem, pasta serowo-rybna, papryka

Herbata owocowa

 

II owoc

Alergeny: 1, 4, 7

I. Zupa kalafiorowa z kaszą jaglaną, zielenina

II. Zraziki w sosie, ziemniaki, surówka z marchewki i ananasa

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Wek z masłem, nutella bananowa

Mleko

 

 

 

Alergeny: 1, 7

20.12.2017 r.

Środa

Bułka razowa z masłem, szynka gotowana, szczypiorek

Kawa z mlekiem

 

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Flaczki drobiowe z ziemniakami, zielenina

II. Leniaczki z serem białym i szpinakiem

Marchewka do chrupania

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Kisiel z kawałkami owoców

Wafelek jaglany

 

 

 

Alergeny: 1

21.12.2017 r.

Czwartek

Płatki kukurydziane na mleku

Chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty, rzodkiewka

 

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Zupa ogórkowa z ryżem, zielenina

II. Karkówka pieczona w sosie, kasza pęczak, buraczki z jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1

Jogurt owocowy

Chrupki kukurydziane

 

 

 

Alergeny: 7

22.12.2017 r.

Piątek

Chleb graham z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem i ziarnami słonecznika

Kawa z mlekiem

II owoc

Alergeny: 1, 3, 7

I Zupa pieczarkowa z makaronem, zielenina

II Ryba w panierce, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, z marchewką i jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 4, 7

Kaszka kukurydziana na mleku

Plasterki banana

 

 

 

Alergeny: 7

* dopuszczalne zmiany ** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta.

 

POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Odwiedzający

Odwiedza nas 8 gości oraz 0 użytkowników.