Mielec ul. Ossolińskich 1
Tel: (+48) 17 586 36 12

Logowanie

Artykuły

JADŁOSPIS

 

 

 

 

 

 

Jadłospis

Od 13.02.2018 r. do 26.02.2018 r.

  1. DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

13.02.2018 r.

Wtorek

Zupa mleczna z otrębami owsianymi

Chleb razowy z masłem, miód

 

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Zupa neapolitańska z makaronem, zielenina

II. Leniaczki ze szpinakiem, surówka z marchewki i mango

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Zapiekanka z szynką, serem żółtym i pomidorem

Herbata owocowa

 

 

Alergeny: 1, 7

14.02.2018 r.

Środa

Chleb mieszany z masłem, filet z makreli, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

 

II warzywo

Alergeny: 1, 4, 7

I. Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zielenina

II. Makaron z serem białym, surówka z marchewki i mandarynki

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Grysik z jabłkiem i cynamonem

 

 

 

 

Alergeny: -

15.02.2018 r.

Czwartek

Płatki owsiane na mleku

Chleb mieszany z masłem, ser żółty

 

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Zupa ogórkowa z ryżem, zielenina

II. Gulasz, kluski śląskie, surówka z pora, marchewki i jabłka

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 7

Chleb graham z masłem, szynka z indyka, papryka

Bawarka

 

 

Alergeny: 1, 7

16.02.2018 r.

Piątek

Bułka sezamka z masłem, serek naturalny, rzodkiewka

Bawarka

 

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Zupa grysikowa, zielenina

II. Sznycelki rybne, ziemniaki, ogórek kiszony z jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 9

Alergeny II: 1, 3, 4, 7

Chleb wiejski z masłem, twarożek truskawkowy

Kakao

 

 

Alergeny: 1, 7

19.02.2018 r.

Poniedziałek

Bułka grahamka z masłem, twarożek ze suszonymi pomidorami

Kawa z mlekiem

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Rosół z makaronem, zielenina

II. Karkówka w sosie, ziemniaki, surówka z białej kapusty, z ogórkiem świeżym i koperkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 7

Chałka z masłem, dżem owocowy 100%

Mleko

 

 

 

Alergeny: 1, 7

20.02.2018 r.

Wtorek

Wek z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor

Kawa z mlekiem

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Barszcz ukraiński z ziemniakami, zielenina

II. Ryż zapiekany z jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 7

Alergeny II: -

Gofry (wyrób własny) z musem truskawkowym

Kakao

 

Alergeny: 1, 3, 7

21.02.2018 r.

Środa

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

Chleb graham z masłem, miód

 

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Zupa Shrek z groszkiem ptysiowym, zielenina

II. Zraziki w sosie, kasza pęczak, surówka z kiszonej kapusty, z marchewką i jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3

Bułka wieloziarnista z masłem, nutella bananowa

Bawarka

 

 

Alergeny: 1, 7

22.02.2018 r.

Czwartek

Chleb razowy z masłem, pasta mięsna z ogórkiem kiszonym

Herbata miętowa

 

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Zupa gulaszowa z ziemniakami, zielenina

II. Pierogi z serem i kaszą jaglaną, surówka z marchewki, jabłka i rodzynek

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Gruszka w sosie waniliowym

 

 

 

 

Alergeny: 1, 7

23.02.2018 r.

Piątek

Chleb wiejski z masłem, jajko, szczypiorek

Kakao

II owoc

 

Alergeny: 1, 3, 7

I Zupa wielowarzywna z makaronem, zielenina

II Pulpety rybne, ryż brązowy, kapusta gotowana z marchewką i koperkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 4

Kaszka jaglana na mleku z rodzynkami i plasterkami banana

 

 

 

Alergeny: 7

26.02.2018 r.

Poniedziałek

Zupa mleczna z makaronem

Chleb razowy z masłem, szynka gotowana

 

II owoc

Alergeny: 1, 3, 7

I. Zupa brokułowa z ryżem, zielenina

II. Placki ziemniaczane, twarożek z ogórkiem świeżym i szczypiorkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Kisiel z kawałkami owoców

Chrupki kukurydziane

 

 

 

Alergeny: 1

* dopuszczalne zmiany ** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta.

 

 

* dopuszczalne zmiany** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków  oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta.

 

SKŁADNIKI  POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 

 

Odwiedzający

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.