Mielec ul. Ossolińskich 1
Tel: (+48) 17 586 36 12

Logowanie

Artykuły

JADŁOSPIS

                      

 

Jadłospis

Od 13.10.2017 r. do 26.10.2017 r.

DATA   

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

13.10.2017 r.

Piątek

Chleb wiejski z masłem, twarożek z oliwkami i szczypiorkiem 

Kawa z mlekiem

 

                               II owoc

Alergeny: 1, 7

I  Zupa ogórkowa z ziemniakami, zielenina

II  Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i suszonymi pomidorami

Kompot owocowy

Alergeny I:  1, 7, 9

Alergeny II:  1, 4

Sok owocowy

Bułka razowa z masłem

 

 

 

Alergeny:1, 7

16.10.2017 r.

Poniedziałek

Zupa mleczna z otrębami owsianymi

Chleb mieszany z masłem, miód

 

                                II warzywo

Alergeny: 1, 7

I.  Zupa z fasolki szparagowej z makaronem, zielenina

II. Zraziki w sosie, kasza jęczmienna, surówka z pora, marchewki i jabłka

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 9

Alergeny II:  1, 3, 7

Serek wiedeński z owocami i  rodzynkami

 

 

 

Alergeny: 7

17.10.2017 r.

Wtorek

Bułka wieloziarnista z masłem, szynka gotowana, papryka

Bawarka

                                II  owoc

Alergeny: 1, 7

I.  Zupa jarzynowa z ziemniakami, zielenina

II. Gołąbki w sosie pomidorowym

Kompot owocowy

Alergeny I:  1, 7, 9

Alergeny II:  1

Wek z masłem, nutella bananowa

Mleko

 

 

Alergeny: 1, 7

18.10.2017 r.

Środa

Płatki owsiane na mleku

Chleb słonecznikowy z masłem, ser żółty

 

                                II warzywo

Alergeny: 1, 7

I.  Zupa kalafiorowa z makaronem, zielenina

II. Kąski z kurczaka w sezamie, ryż brązowy, surówka z marchewki, jabłka i mango

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 9

Alergeny II:   3, 7, 11

Jabłko w sosie waniliowym

 

 

 

 

Alergeny: 7

19.10.2017 r.

Czwartek

Bułka wieloziarnista z masłem, filet z makreli, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

                                II warzywo

Alergeny: 1, 4, 7

I.  Flaczki drobiowe z ziemniakami, zielenina

II. Leniaczki malinowe z miodem

Kompot owocowy

Alergeny I:  9

Alergeny II:  1, 3, 7

Chałka z masłem, dżem owocowy

Kakao

 

 

Alergeny: 1, 7

20.10.2017 r.

Piątek

Chleb graham z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem

Kawa z mlekiem

 

                                 II owoc

Alergeny: 1, 7

I.  Zupa krem z dyni z lanymi kluskami, zielenina

II. Ryba w cieście naleśnikowym, ziemniaki, kapusta gotowana, z marchewką i koperkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 9

Alergeny II:  1, 3, 4, 7

Ryż zapiekany z jabłkami i cynamonem

 

 

 

Alergeny: 7

23.10.2017 r.

Poniedziałek

Zupa mleczna z makaronem

Chleb razowy z masłem, twarożek ze suszonymi pomidorami

                                II owoc

Alergeny:  1, 3, 7

I. Zupa grochowa z zacierką, zielenina

II. Sznycelki, ziemniaki, mizeria z ogórków

Kompot owocowy

Alergeny I:  1, 3, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Kisiel z kawałkami owoców (wyrób własny)

Wafelek ryżowy

 

Alergeny: 1

24.10.2017 r.

Wtorek

Wek z masłem, pasta jajeczna z szynką i zieloną pietruszką

Kawa z mlekiem

                               II owoc

Alergeny: 1, 3, 7

I.  Zupa krem z brokuł z groszkiem ptysiowym, zielenina

II. Bigos, ziemniaki

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 7

Kaszka kukurydziana na mleku z musem owocowym

 

 

Alergeny: 7

25.10.2017 r.

Środa

Zacierka na mleku

Chleb słonecznikowy z masłem, twarożek z awokado

                              II warzywo

Alergeny: 1, 7

I.   Zupa z soczewicy z ziemniakami, zielenina

II. Risotto mięsne, ogórek kiszony z jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I:  1, 7, 9

Alergeny II:  -

Gofry (wyrób własny) z dżemem owocowym

Herbata z cytryną

 

Alergeny: 1, 3, 7

26.10.2017 r.

Czwartek

Bułka grahamka z masłem, szynka z indyka,  pomidor

Kawa z mlekiem

                              II owoc

Alergeny: 1, 7

I.  Krupnik z kaszą jęczmienną, zielenina

II. Ryba po grecku, ziemniaki

Kompot owocowy

Alergeny I:  1, 9

Alergeny II:  1, 4

Chleb wiejski z masłem, ser żółty, papryka

Bawarka

 

Alergeny: 1, 7

* dopuszczalne zmiany    ** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków  oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta

 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

Odwiedzający

Odwiedza nas 26 gości oraz 0 użytkowników.