Mielec ul. Ossolińskich 1
Tel: (+48) 17 586 36 12

Logowanie

Artykuły

JADŁOSPIS

 

Jadłospis

Od 25.05.2018 r. do 08.06.2018 r.

  1. DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

25.05.2018 r.

Piątek

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi

Chleb mieszany z masłem, miód

 

II owoc

Alergeny: 1, 7

I Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zielenina

II Łazanki z kapustą kiszoną

Plasterki gruszki

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3

Chleb wieloziarnisty z masłem, ser żółty, rzodkiewka ze szczypiorkiem

Bawarka

 

 

Alergeny: 1, 7

28.05.2018 r.

Poniedziałek

Bułka razowa z masłem, filet z makreli, ogórek kiszony

Herbata z cytryną

 

II warzywo

Alergeny: 1, 4, 7

I. Kapuśniak (z wkładką mięsną) z ziemniakami, zielenina

II. Naleśniki z serem białym i jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Kaszka kukurydziana na mleku z musem owocowym

 

 

 

Alergeny: 7

29.05.2018 r.

Wtorek

Kasza manna na mleku

Chleb wieloziarnisty z masłem, pasta zbożowo-twarogowa z pomidorami

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Zupa ogórkowa z ryżem, zielenina

II. Kotleciki „łaciate”, ziemniaki, mizeria z ogórków z koperkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 7

Sok owocowy 100%

Wek z masłem

 

 

 

Alergeny: 1, 7

30.05.2018 r.

Środa

Chleb graham z masłem, polędwica sopocka, papryka

Kawa z mlekiem

 

II warzywo

Alergeny: 1, 7

I. Zupa krem z groszku zielonego z grzankami, zielenina

II. Ryba w sosie koperkowym, kasza pęczak, surówka z marchewki i mango

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 4, 7

Chałka z masłem, dżem owocowy 100%

Kakao

 

 

 

Alergeny: 1, 7

01.06.2018 r.

Piątek

Chleb wiejski z masłem, jajko, rzodkiewka

Herbata z cytryną

II warzywo

 

Alergeny: 1, 3, 7

I. Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zielenina

II. Makaron z serem białym i miodem, surówka z marchewki i jabłka

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Budyń waniliowy z musem truskawkowym

 

 

 

Alergeny: 7

04.06.2018 r.

Poniedziałek

Płatki owsiane na mleku

Chleb słonecznikowy z masłem, serek naturalny

 

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Zupa pomidorowa z makaronem, zielenina

II. Gulasz, ziemniaki, sałata zielona z jajkiem, pomidorem i szczypiorkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Chleb razowy z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek świeży, rzodkiewka

Bawarka

 

 

Alergeny: 1, 7

05.06.2018 r.

Wtorek

Chleb razowy z masłem, twarożek z oliwkami i ziarenkami słonecznika

Kawa z mlekiem

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Rosół z makaronem, zielenina

II. Leczo z cukinii, z mięsem i ziemniakami

Winogrono białe

Kompot owocowy

Alergeny I: 9

Alergeny II: -

Zapiekanka z szynką, serem żółtym i pomidorem

Herbata miętowa

 

 

Alergeny: 1, 7

06.06.2018 r.

Środa

Bułka grahamka z masłem, pasta jajeczna z serkiem mascarpone i szczypiorkiem

Bawarka

II owoc

Alergeny: 1, 3, 7

I. Zupa brokułowa z ziemniakami, zielenina

II. Spaghetti z mięsem mielonym, ogórek kiszony

Kompot owocowy

 

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 7

Jogurt naturalny z rodzynkami i kawałkami banana

 

 

 

Alergeny: 7

07.06.2018 r.

Czwartek

Zupa mleczna z makaronem

Chleb mieszany z masłem,szynka gotowana, papryka

II warzywo

Alergeny: 1, 3, 7

I. Barszcz ukraiński z ziemniakami, zielenina

II. Ryż zapiekany z jabłkiem, rodzynkami i cynamonem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 7, 9

Alergeny II: -

Ciasto ucierane z truskawkami

Kakao

 

 

Alergeny: 1, 3, 7

08.06.2018 r.

Piątek

Chleb słonecznikowy z masłem, ser żółty, ogórek świeży ze szczypiorkiem

Bawarka

II owoc

Alergeny: 1, 7

I. Zupa kalafiorowa z zacierką, zielenina

II. Pulpety rybne w sosie, ryż brązowy, surówka z kiszonej kapusty, z marchewką i jabłkiem

Kompot owocowy

Alergeny I: 1, 3, 7, 9

Alergeny II: 1, 3, 4

Bułka sezamka z masłem, twarożek bananowy

Kawa z mlekiem

 

 

Alergeny: 1, 7

* dopuszczalne zmiany ** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta.

 


SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 

JadłospisOd 25.04.2018 r. do 10.05.2018 r.DATA   ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK25.04.2018 r.ŚrodaChleb razowy z masłem, twarożek z rzodkiewką i słonecznikiemKawa z mlekiem  
                               II warzywoAlergeny: 1, 7I  Zupa warzywna z kurczakiem i ziemniakami, zieleninaII   Łazanki z kapustą i mięsemPlasterki jabłkaKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II:  1, 3Kisiel owocowy (wyrób własny)Chrupki kukurydziane


Alergeny: 126.04.2018 r.CzwartekBułka grahamka z masłem, szynka gotowana, ogórek świeżyHerbata z cytryną
                                  II warzywoAlergeny: 1, 7I. Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zieleninaII. Pierogi z serem białym i kaszą jaglaną, surówka z marchewki i mangoKompot owocowyAlergeny I: 1, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 7Jogurt naturalny z owocamiWafelek ryżowy


Alergeny: 727.04.2018 r.PiątekZupa mleczna z zacierkąChleb mieszany z masłem, miód

                                II  owocAlergeny: 1, 3, 7I.  Zupa ogórkowa z ryżem, zieleninaII. Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, z marchewką i jabłkiemKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II: 1, 3, 4, 7Chleb razowy z masłem, pomidor, rzodkiewka, szczypiorekBawarka

Alergeny: 1, 730.04.2018 r.PoniedziałekChleb graham z masłem, jajko, szczypiorekKawa z mlekiem
                                II owocAlergeny: 1, 3, 7I. Zupa grysikowa, zieleninaII. Sznycelek, ziemniaki, mizeria z ogórków ze szczypiorkiemKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II:   1, 3, 7Ryż z jabłkiem i cynamonem



Alergeny: 702.05.2018 r.ŚrodaChleb mieszany z masłem, filet z makreli, ogórek kiszonyHerbata owocowa                                II warzywoAlergeny: 1, 4, 7I.  Zupa  z jarzynowa z ziemniakami, zieleninaII. Makaron z serem białym i startym jabłkiemKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 7Grysik z musem owocowym


Alergeny: 704.05.2018 r.PiątekPłatki owsiane na mlekuChleb mieszany z masłem, serek naturalny                                 II owoc
Alergeny: 1, 7I.  Zupa kalafiorowa z makaronem, zieleninaII.  Ryba w sosie śmietanowym, kasza pęczak, pomidor z cebulkąKompot owocowyAlergeny I:  1, 3, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 4Chleb wiejski z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiemKawa z mlekiem

Alergeny: 1, 3, 707.05.2018 r.PoniedziałekBułka sezamka z masłem, twarożek ze suszonymi pomidoramiKawa z mlekiem                                II owocAlergeny:  1, 7I. Krupnik z kaszą jęczmienną, zieleninaII. Kotlet schabowy, ziemniaki pieczone, marchewka gotowana z groszkiemKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II: 1, 3, 7Chleb razowy z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek świeżyHerbata z cytryną

Alergeny: 1, 708.05.2018 r.WtorekWek z masłem, szynka z indyka, paprykaKawa z mlekiem                               II owocAlergeny: 1, 7I.  Kapuśniak z ziemniakami, zieleninaII. Naleśniki po meksykańskuKompot owocowyAlergeny I: 1, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 7Chałka z masłem, dżem owocowy 100%Kakao

Alergeny: 1, 709.05.2018 r.ŚrodaParówki z szynkiChleb mieszany z masłem, pomidorBawarka                              II warzywoAlergeny: 1, 7I.   Zupa gulaszowa z makaronem, zieleninaII. Kopytka w sosie pieczarkowym, surówka z marchewki, jabłka i pomarańczyKompot owocowyAlergeny I:  1, 3, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 7Gruszka w sosie waniliowym



Alergeny: 710.05.2018 r.CzwartekZupa mleczna z lanym ciastemChleb wieloziarnisty z masłem, miód                              II owocAlergeny: 1, 7I.  Zupa fasolowa z ziemniakami, zieleninaII. Risotto mięsne, ogórek kiszony Kompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II:  -Bułka drożdżowa z jabłkamiKakao

Alergeny: 1, 3, 7* dopuszczalne zmiany** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków  oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta.

……………………………………………………………………………      Dyrektor PM-3                    Szefowa kuchni                     Intendent

 

Odwiedzający

Odwiedza nas 7 gości oraz 0 użytkowników.