Mielec ul. Ossolińskich 1
Tel: (+48) 17 586 36 12

Logowanie

Artykuły

JADŁOSPIS

 

 

 

Data

Śniadanie

Obiad

Podwieczorek

 

29.10.2018 r.

Poniedziałek

Bułka grahamka z masłem, twarożek z oliwkami i ziarnami słonecznika, papryka

Kawa z mlekiem (1, 7)

II owoc

Rosół z makaronem, zielenina (9)

Bitki duszone w sosie, ziemniaki, surówka z białej kapusty, z ogórkiem świeżym i koperkiem (1, 3, 7)

Kompot owocowy

Chleb razowy z masłem, szynka gotowana, pomidor

Herbata z cytryną (1, 7)

 

30.10.2018 r.

Wtorek

Zupa mleczna z otrębami owsianymi

Wek z masłem, miód (1, 7)

II warzywo

Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zielenina (1, 7, 9)

Łazanki z kapustą i mięsem (1, 3)

Plasterki jabłka

Kompot owocowy

Kaszka kukurydziana na mleku z musem owocowym (7)

 

31.10.2018 r.

Środa

Chleb graham z masłem, polędwica sopocka, rzodkiewka

Bawarka (1, 7)

II warzywo

Krupnik z kaszą jęczmienną, zielenina (1, 9)

Ryba „soutte”, ziemniaki, buraczki z jabłkiem (1, 4)

Kompot owocowy

 

Chałka z masłem, dżem owocowy 100%

Kakao (1, 7)

 

02.11.2018 r.

Piątek

Chleb mieszany z masłem, filet z makreli, ogórek kiszony

Herbata owocowa (1, 4, 7)

II warzywo

Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zielenina (1, 7, 9)

Makaron z serem białym i musem truskawkowym
(1, 3, 7)

Kompot owocowy

Grysik z jabłkiem i cynamonem (7)

 

05.11.2018 r.

Poniedziałek

Zupa mleczna z kaszą jaglaną

Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek z suszonymi pomidorami i szczypiorkiem (1, 7)

II owoc

Zupa brokułowa z zacierką, zielenina (1, 3, 7, 9)

Sznycelek, ziemniaki, mizeria z ogórków z jogurtem i koperkiem (1, 3, 7)

Kompot owocowy

Kisiel z kawałkami owoców

Chrupki kukurydziane (1)

 

06.11.2018 r.

Wtorek

Bułka razowa z masłem, szynka z indyka, pomidor

Kawa z mlekiem (1, 7)

II warzywo

Zupa gołąbkowa z ryżem, zielenina (1, 7, 9)

Kopytka z miodem, surówka z marchewki i jabłka
(1, 3, 7)

Kompot owocowy

Wek z masłem, nutella bananowa

Mleko (7)

 

07.11.2018 r.

Środa

Płatki owsiane na mleku

Chleb graham z masłem, ser żółty, papryka (1, 7)

II warzywo

Zupa fasolowa z ziemniakami, zielenina (1, 7, 9)

Spaghetti z mięsem mielonym, ogórek kiszony z jabłkiem (1, 3, 7)

Kompot owocowy

Jogurt owocowy

Wafelek ryżowy (7)

 

08.11.2018 r.

Czwartek

Barszcz biały z jajkiem

Chleb mieszany z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek świeży (1, 7)

II owoc

Zupa Shrek z grzankami, zielenina (1, 7, 9)

Bigos, ziemniaki (1)

Plasterki gruszki

Kompot owocowy

Chleb słonecznikowy z masłem, pasta serowa z tuńczykiem, papryka

Bawarka (1, 4, 7)

 

09.11.2018 r.

Piątek

Chleb wieloziarnisty z masłem, serek wiejski z pomidorem

Kawa z mlekiem (1, 7)

II owoc

Zupa ogórkowa z ryżem, zielenina (1, 7, 9)

Ryba panierowana, ziemniaki, marchewka gotowana z groszkiem (1, 4, 7)

Kompot owocowy

Chleb razowy z masłem, sałata lodowa, papryka, szczypiorek

Herbata owocowa (1, 7)

 

13.11.2018 r.

Wtorek

Jajecznica na szynce

Wek z masłem, ogórek kiszony

Herbata z cytryną (1, 3, 7)

II owoc

Zupa jarzynowa z lanym ciastem, zielenina
(1, 3, 7, 9)

Kiełbasa w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, z pomidorem i rzodkiewką (1, 7)

Kompot owocowy

Bułka grahamka z masłem, twarożek bananowy

Kakao (1, 7)

* dopuszczalne zmiany ** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta *** Przy każdym posiłku podane są występujące alergeny

                                 

SUBSTANCJE LUB PRODUKTY
POWODUJĄCE ALERGIE LUB REAKCJE NIETOLERANCJI

1. Zboża zawierające gluten, tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe, a także produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) syropów glukozowych na bazie pszenicy zawierających dekstrozę ( 1 );
b) maltodekstryn na bazie pszenicy ( 1 );
c) syropów glukozowych na bazie jęczmienia;
d) zbóż wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
2. Skorupiaki i produkty pochodne;
3. Jaja i produkty pochodne;
4. Ryby i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) żelatyny rybnej stosowanej jako nośnik preparatów zawierających witaminy lub karotenoidy;
b) żelatyny rybnej lub karuku stosowanych jako środki klarujące do piwa i wina;
5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne;
6. Soja i produkty pochodne, z wyjątkiem:
a) całkowicie rafinowanego oleju i tłuszczu sojowego (1);
b) mieszaniny naturalnych tokoferoli (E306), naturalnego D-alfa-tokoferolu, naturalnego octanu D-alfa-tokoferolu, naturalnego bursztynianu D-alfa-tokoferolu pochodzenia sojowego;
c) fitosteroli i estrów fitosteroli otrzymanych z olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
d) estru stanolu roślinnego produkowanego ze steroli olejów roślinnych pochodzenia sojowego;
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą), z wyjątkiem:
a) serwatki wykorzystywanej do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego,
b) laktitolu;
8. Orzechy, tj. migdały (Amygdalus communis L.), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), orzechy nerkowca (Anacardium occidentale), orzeszki pekan (Carya illinoinensis (Wangenh.) K. Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia excelsa), pistacje/orzechy pistacjowe (Pistacia vera), orzechy makadamia lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia), a także produkty pochodne z wyjątkiem orzechów wykorzystywanych do produkcji destylatów alkoholowych, w tym alkoholu etylowego pochodzenia rolniczego;
9. Seler i produkty pochodne;
10. Gorczyca i produkty pochodne;
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne;
12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO 2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców;
13. Łubin i produkty pochodne;
14. Mięczaki i produkty pochodne.

 

 

JadłospisOd 25.04.2018 r. do 10.05.2018 r.DATA   ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK25.04.2018 r.ŚrodaChleb razowy z masłem, twarożek z rzodkiewką i słonecznikiemKawa z mlekiem  
                               II warzywoAlergeny: 1, 7I  Zupa warzywna z kurczakiem i ziemniakami, zieleninaII   Łazanki z kapustą i mięsemPlasterki jabłkaKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II:  1, 3Kisiel owocowy (wyrób własny)Chrupki kukurydziane


Alergeny: 126.04.2018 r.CzwartekBułka grahamka z masłem, szynka gotowana, ogórek świeżyHerbata z cytryną
                                  II warzywoAlergeny: 1, 7I. Zupa z fasolki szparagowej z ziemniakami, zieleninaII. Pierogi z serem białym i kaszą jaglaną, surówka z marchewki i mangoKompot owocowyAlergeny I: 1, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 7Jogurt naturalny z owocamiWafelek ryżowy


Alergeny: 727.04.2018 r.PiątekZupa mleczna z zacierkąChleb mieszany z masłem, miód

                                II  owocAlergeny: 1, 3, 7I.  Zupa ogórkowa z ryżem, zieleninaII. Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, z marchewką i jabłkiemKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II: 1, 3, 4, 7Chleb razowy z masłem, pomidor, rzodkiewka, szczypiorekBawarka

Alergeny: 1, 730.04.2018 r.PoniedziałekChleb graham z masłem, jajko, szczypiorekKawa z mlekiem
                                II owocAlergeny: 1, 3, 7I. Zupa grysikowa, zieleninaII. Sznycelek, ziemniaki, mizeria z ogórków ze szczypiorkiemKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II:   1, 3, 7Ryż z jabłkiem i cynamonem



Alergeny: 702.05.2018 r.ŚrodaChleb mieszany z masłem, filet z makreli, ogórek kiszonyHerbata owocowa                                II warzywoAlergeny: 1, 4, 7I.  Zupa  z jarzynowa z ziemniakami, zieleninaII. Makaron z serem białym i startym jabłkiemKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 7Grysik z musem owocowym


Alergeny: 704.05.2018 r.PiątekPłatki owsiane na mlekuChleb mieszany z masłem, serek naturalny                                 II owoc
Alergeny: 1, 7I.  Zupa kalafiorowa z makaronem, zieleninaII.  Ryba w sosie śmietanowym, kasza pęczak, pomidor z cebulkąKompot owocowyAlergeny I:  1, 3, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 4Chleb wiejski z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiemKawa z mlekiem

Alergeny: 1, 3, 707.05.2018 r.PoniedziałekBułka sezamka z masłem, twarożek ze suszonymi pomidoramiKawa z mlekiem                                II owocAlergeny:  1, 7I. Krupnik z kaszą jęczmienną, zieleninaII. Kotlet schabowy, ziemniaki pieczone, marchewka gotowana z groszkiemKompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II: 1, 3, 7Chleb razowy z masłem, kiełbasa szynkowa, ogórek świeżyHerbata z cytryną

Alergeny: 1, 708.05.2018 r.WtorekWek z masłem, szynka z indyka, paprykaKawa z mlekiem                               II owocAlergeny: 1, 7I.  Kapuśniak z ziemniakami, zieleninaII. Naleśniki po meksykańskuKompot owocowyAlergeny I: 1, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 7Chałka z masłem, dżem owocowy 100%Kakao

Alergeny: 1, 709.05.2018 r.ŚrodaParówki z szynkiChleb mieszany z masłem, pomidorBawarka                              II warzywoAlergeny: 1, 7I.   Zupa gulaszowa z makaronem, zieleninaII. Kopytka w sosie pieczarkowym, surówka z marchewki, jabłka i pomarańczyKompot owocowyAlergeny I:  1, 3, 7, 9Alergeny II:  1, 3, 7Gruszka w sosie waniliowym



Alergeny: 710.05.2018 r.CzwartekZupa mleczna z lanym ciastemChleb wieloziarnisty z masłem, miód                              II owocAlergeny: 1, 7I.  Zupa fasolowa z ziemniakami, zieleninaII. Risotto mięsne, ogórek kiszony Kompot owocowyAlergeny I:  1, 7, 9Alergeny II:  -Bułka drożdżowa z jabłkamiKakao

Alergeny: 1, 3, 7* dopuszczalne zmiany** Informacje dotyczące składników używanych do przygotowania poszczególnych posiłków  oraz gramatura i % zawartość składników w posiłkach - do wglądu u intendenta.

……………………………………………………………………………      Dyrektor PM-3                    Szefowa kuchni                     Intendent

 

Odwiedzający

Odwiedza nas 11 gości oraz 0 użytkowników.